Urologen och speed dating!

En innehållsrik dag på urologen med mottagning, patienter med alla typer av urinproblem, inkontinens och elakheter som gör livet jobbigt. Gick med en holländsk spanjor (Luis) vars ena öra står rätt ut, en väldigt pedagogisk specialistläkare inom området inkontinens, som förklarade allt med en tecknad bild (i slutet av dagen hade jag inte mindre än 13 bilder i mitt block). Han lärde mig massa specialkunskaper, visste ni till exempel att man kan få en "pacemaker" för inkontinens-besvär? Eller att man kan få stötar nere vid foten för att avhjälpa inkontinensbesvär? 
 
Luis skriver journal på mottagningen, vi har nyss träffat en patient.
 
På kvällen samlades vi runt 48 stycken utländska studenter (Erasmus) på puben La Fábrica för att ha en så kallad "tandém", speed dating, eller lära-känna-varandra-kväll, vad man nu vill kalla det. Spanska på alla nivåer, alla världens språk och många härliga människor på samma plats. Nu har jag fått ännu fler kontakter i min telefonbok! Ännu bättre var att varannan dryck du beställde var gratis! Kvällen och natten spenderades på puben, ända till kl ett då jag insåg att jag skulle upp kl 6 dagen efter...
 
En kul kväll med mycket spanska i huvudet. Nu börjar språket sakta men säkert sätta sig, jag tänker på spanska, jag handlar på spanska och jag har lättare för spanskan än för engelskan. Försökte skriva en anteckning till mina rumskompisar på engelska, men insåg i efterhand att den var på spanska... Det känns lite mysko, men jag tänker fortsätta och se hur bra det kan bli! Att prata med patienterna på sjukhuset innebär fortfarande stakningar och lite för mycket tänkande, jag tycker det tar alldeles för lång tid... Tror det är alla sjukdomar och svåra medicinska ord som sätter broms i mig... Men jag får ge det några veckor till! 
 

Kommentera här: