TJURFÄKTNING OCH ANDRA ÄVENTYR

 
Självklart en tur till centrum idag igen, med bland annat ett besök till den mäktiga och fina tjurfäktningsarenan, en arena jag ännu inte hade varit på. Denna arena är rymmer 23 000 personer och är Spaniens största tjurfäktningsarena och världens näst största efter Plaza de Toros i Mexico. Den är stiligt gjord i tegel, konstruerad under 1920-talet med invigning år 1931. Tjurfäktningsarenan mäter 60 meter i diameter och har en korridor bakom planket med en bredd på 2,2 meter. Under festivalen San Isidro i maj hålls det tjurfäktningar på Las Ventas varje dag. Vet dock inte om jag skulle vilja se en fäktning live, stackars lilla tjuren...
 
Här gick vi in på en audioguidad tur, och fick höra om alla de tjurfäktare som dött här, hur festligheten med tjurfäktning går till och hur tjurarna avlas fram. Man hade en liten radio som man höll på örat. Vi fick även gå ner på arenan! Här finns även en uppstoppad tjur som lyckats döda en tjurfäktare...
Efter en dag med lång promenad, fika på ett spanskt café med de spanska specialiteterna medans vi tittade på ösregnet, ännu mer promenad, där det var pappa som drev på att vi skulle promenera (jag vet inte var den energin kom ifrån, men jag gillar't!). Vi har sett de flesta turistmålen under denna helg, vilket känns kul. 
 
På kvällen hade jag planerat en överraskningsaktivitet. Såklart i Spanien skulle vi se en flamenco-show på en restaurang, där vi även åt middag. Flamenco är en spansk dans eller kanske konst som innehåller sång, dans och musik. Själva ursprunget till dansen är okänt dock, det innehåller en blandning mellan många kulturer (främst de runt medelhavet!)En häftig show med tre dansare och två musiker som körde alla de olika sorterna flamenco som finns - namnen på sorterna kommer här: fandango, soleares, zapateado och alegrias. Mycket handklapp, starka känslor, dans med rörelser som ska föreställa de känslor som finns i sången, med skoklackar och fotsulor som rytm. Ett bra ställe - Tablao Flamenco La Quimera - med väldigt högklassig show, jag är nöjd! Även övriga som tittade var nöjda, de applåderade mycket och länge, och skrek BRAVO och OLÈ hela tiden! 
 Pappa visar hur man gör en selfie som tjej..
 
Lite foton från tunnelbanan på väg till flygplatsen.. Hejdå rospiggarna! Kul att ni kom!
 
AAAA

Kommentarer:

1 Mamma:

skriven

Oh vilken lördagkväll! En helt fantastisk Flamenco!!! Tack kära Frida för denna överraskning! Perfekt avslutning på vår vistelse i Madrid!!!

Svar: Jag är glad att ni tyckte om det! Kram till er och hälsa till alla där hemma!
Frida Starck Härlin

Kommentera här: